Lancering Uniek Sporten Thuis in Parijs
Lancering Uniek Sporten Thuis in Parijs

Lancering Uniek Sporten Thuis in Parijs

In Parijs zetten de sporters van TeamNL bij de Paralympische Spelen de ene na de andere topprestatie neer. Zij zijn ook allemaal met een eerste stap begonnen. Vooral het besef dat ze met hun beperking meer kunnen dan zij zelf denken of anderen van hun verwachten is daarbij vaak doorslaggevend. Voor sporters met een beperking überhaupt kunnen dromen van paralympisch goud, moeten zij vaak eerst nog allerlei drempels over om mee te kunnen doen. Om de sport toegankelijker te maken voor mensen met een beperking worden de laatste jaren steeds meer stappen gezet. Het nieuwe Uniek Sporten Thuis is daar een goed voorbeeld van.

Uniek Sporten Thuis is een nieuwe website met workouts, speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. Dit programma werd officieel gelanceerd tijdens de themabijeenkomst ‘Onbeperkt Sporten, Onbeperkte Toegankelijkheid’ in het TeamNL Huis in Parijs. Het doel van Uniek Sporten Thuis is om de toegankelijkheid tot sport voor mensen met een beperking te vergroten.

Fonds Gehandicaptensport heeft zich ten doel gesteld om sport voor iedereen vanzelfsprekend te maken, ook voor mensen met een beperking. Uniek Sporten Thuis is ontworpen om barrières te doorbreken en biedt ondersteuning om sportieve doelen te bereiken, ongeacht de beperking. Het programma biedt een breed scala aan workouts voor zowel beginners als gevorderden. Deze workouts zijn specifiek afgestemd op verschillende beperkingen en worden gegeven door trainers die zelf ook een beperking hebben. Zij delen hun kennis en ervaring om een optimale sportervaring te bieden. Uniek Sporten Thuis is daarmee echt voor en door sporters met een beperking.

Arjo Wijnhorst, founding father van Uniek Sporten, gaf het startsein voor deze belangrijke stap om sport voor iedereen mogelijk te maken. Daarna werd het aanwezige publiek in beweging gebracht door Paralympisch atleet én bronzen medaillewinnaar verspringen Noah Mbuyamba. Tijdens de lancering gaf hij een voorproefje met een live workout.

Bron: Sport & Strategie